Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De bodymap van rouw – Lichaamsgericht werken met kinderen en jongeren

april 22, 2024 @ 09:30 - 16:30

Beschrijving:

Leer hoe je kinderen en jongeren kan begeleiden om binnenin hun lichaam op reis te gaan en tot herstel te komen. Waar zitten al hun emoties verstopt en hoe rouwt het lichaam mee zonder dat zij dit beseffen? We maken psychosomatische klachten bespreekbaar en banen ons een weg doorheen het lichaam om een uitweg naar buiten te vinden. Want waar verdriet zich niet uit in tranen, daar rouwt ons lichaam.

Methode: Deze interactieve en ervaringsgerichte opleidingsdag richt zich op het lichaamswerk met kinderen en jongeren. Aan de hand van relaxatie – meditatie en beeldspraak leer je hen naar binnen te keren en contact te maken met de verborgen pijn die opgeslagen zit in het lichaam. We brengen het lichaam in kaart en ontwerpen een eigen ‘roadmap’ om het verkeer van emoties te regelen.

Trainer:

Lies Scaut is als psychotherapeut gespecialiseerd in rouw en verlies. Tevens is zij als faculty member verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition (USA) waar zij jaarlijks opleiding geeft en volgt. Zij is coördinator van het Postgraduaat Rouw- en Verliescounselor aan Hogeschool PXL en geeft als gastprofessor les aan verschillende Hogescholen. Binnen De Weg Wijzer, Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding, richt zij zich als psychotherapeut op verlieservaringen bij (zeer jonge) kinderen en volwassenen. Als auteur schreef zij reeds meerdere boeken over rouw en geeft zij lezingen in binnen-en buitenland.

Inschrijven:

Via het contactformulier of via mail aan

Gegevens

Datum:
april 22, 2024
Tijd:
09:30 - 16:30

Organisator

De Weg Wijzer
E-mail:

Overige informatie

Prijs
€150 - Inclusief drank, fruit en koekjes (€140 voor alumni van het PGT Rouw-en Verliescounselor Hogeschool PXL)

Locatie

De Weg Wijzer
Hazelarenlaan 58/3
Hasselt,3500België
+ Google Maps
Telefoon:
0497/93.71.57