Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verbindend schrijven na verlies – Via expressief schrijven en meditatie contact maken met de innerlijke pijn en kracht

februari 5, 2024 @ 09:30 - 16:30

Beschrijving:

Schrijven zorgt ervoor dat woorden vanuit het lichaam, via de hand, hun weg vinden naar een onbeschreven blad. Het stelt mensen in staat om vanuit het gevoel te vertrekken in plaats van uit het hoofd. Al schrijvend wordt vaak de essentie ontdekt waarop iemand vastloopt in het rouwproces. Rouwenden maken hierbij contact met hun innerlijke pijn, herinneringen, warme gevoelens, veerkracht en zoveel meer, waardoor ze via het schrijven zichzelf een mooi cadeau geven. ‘Writing the self in bereavement’ is een werkvorm die ontwikkeld is door Dr. Reineke Lengelle en vormt een belangrijk vertrekpunt voor deze opleidingsdag, aangevuld met andere schrijfvormen.

Methode:

Deze interactieve opleidingsdag geeft je als deelnemer de kans om zelf de kracht van schrijven te er ervaren. Er wordt gewerkt met meditatie als vertrekpunt voor het schrijven, verschillende dichtvormen, intuïtief schrijven, schrijven vanuit ego-states enz. Een dag waarop je leert hoe je hiermee kan werken binnen je hulpverleningsrelatie en tegelijk ook een groot cadeau aan jezelf.

Trainer:

Lies Scaut is als psychotherapeut gespecialiseerd in rouw en verlies. Tevens is zij als faculty member verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition (USA) waar zij jaarlijks opleiding geeft en volgt. Zij is coördinator van het Postgraduaat Rouw- en Verliescounselor aan Hogeschool PXL en geeft als gastprofessor les aan verschillende Hogescholen. Binnen De Weg Wijzer, Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding, richt zij zich als psychotherapeut op verlieservaringen bij (zeer jonge) kinderen en volwassenen. Als auteur schreef zij reeds meerdere boeken over rouw en geeft zij lezingen in binnen-en buitenland.

Gegevens

Datum:
februari 5, 2024
Tijd:
09:30 - 16:30

Organisator

De Weg Wijzer
E-mail:

Overige informatie

Prijs
€150 - Inclusief drank, fruit en koekjes (€140 voor alumni van het PGT Rouw-en Verliescounselor Hogeschool PXL)

Locatie

De Weg Wijzer
Hazelarenlaan 58/3
Hasselt,3500België
+ Google Maps
Telefoon:
0497/93.71.57