Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Laura Snijkers

Laura Snijkers studeerde in 2012 af als bachelor in het kleuteronderwijs aan de Katholieke Hogeschool Limburg. Hier behaalde zij in de jaren daarna nog de postgraduaten ‘Zorg in de kleuterschool’ , ‘Autisme’ en ‘Randnormale begaafdheid’. In 2023 behaalde zij haar diploma ‘Rouw- en verliescounselor’ aan Hogeschool PXL.

Enerzijds blijft zij met veel liefde voor de klas staan bij de oudste kleuters en gelooft zij in ervaringsgericht onderwijs.  Anderzijds besloot zij zich vanuit haar ervaring met rouw en verlies binnen de basisschool verder toe te leggen op het begeleiden van zeer jonge kinderen. Haar doel is om op deze manier het thema rouw meer bespreekbaar te maken vanaf de eerste cruciale levensjaren van kinderen.

 

Laura begeleidt binnen De Weg Wijzer (zeer) jonge kinderen die te maken krijgen met een verlieservaring. Dit doet zij door middel van allerhande creatieve werkvormen in te zetten die volledig aansluiten bij de leefwereld van het kind. Zij blijft zich bijkomend opleiden in het werken met jonge kinderen en behaalde reeds level 1 van Focussing en volgde een specialisatie mbt focussing bij kinderen.

Bij vzw Eleonoor combineert ze haar passie voor koken en rouw. Deze vzw voorziet gratis ‘rouwkost’ voor gezinnen die geconfronteerd worden met een stilgeboorte, het overlijden van een baby of jong kind.

Ze deelt graag onderstaand gedicht met jullie ter ondersteuning van haar specifieke keuze om te werken met jonge kinderen .

Gedicht:

Een kind is zoveel meer
Dan een aanstaande dame
Of een aanstaande heer
Wie in een kind geen wonder ziet
Die snapt dit hele versje niet

(Toon Hermans)

Laura Snijkers

Contact:  0499178057