Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Ruby De Bruyn

Ruby studeerde in 2013 af als Bachelor in de verpleegkunde aan Thomas More hogeschool Kempen met als keuzevak psychiatrische verpleegkunde. Sedertdien is zij werkzaam in Sint-Annendael te Diest op een opname- en behandeleenheid voor volwassenen die langdurig met een ernstig psychische kwetsbaarheid te kampen krijgen. Als verpleegkundige en individueel begeleidster heeft ze onder andere ervaring in het begeleiden van personen met een psychosegevoeligheid, depressie, persoonlijkheid- of stemmings-stoornissen tijdens hun herstelproces. Vanuit de herstelvisie hanteert zij een holistische, systeemgerichte vorm van rouwondersteuning waarbij de nadruk ligt op persoonlijke kwaliteiten, talenten en krachten van de cliënt en zijn omgeving.

Ruby wil zich blijvend verder vormen en volgt geregeld extra opleiding, zowel kort- als langdurend. In 2016 volgde zij een 4-daagse introductie en basisopleiding verbindende communicatie. In 2017 nam zij deel aan de WRAP (Wellness Recovery Action Plan) basiscursus en aan de vorming voor trainer aan het Diletti netwerk. Als trainer is zij verbonden aan de herstelacademie Diest waar zij in het verleden samen met een ervaringsdeskundige de cursus ‘Goed-gevoel-plan’ gaf aan groepen. Ook voor een individueel goed-gevoel en/of crisisplan kan je steeds bij Ruby terecht. Vanuit de wens om op professioneel vlak meer te kunnen betekenen voor nabestaanden behaalde zij in 2017 en 2019 de getuigschriften voor Funerair Medewerker en Begrafenisondernemer aan SYNTRA Limburg. In 2021 behaalde ze het Postgraduaat Rouw- en Verliescounselor aan PXL Hasselt waarmee zij over de nodige kennis en specialisatie beschikt om rouwenden bij te staan. Vanuit haar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg weet zij dat rouw zich toont in zeer uiteenlopende vormen en omstandigheden. Ze zet dan ook graag in een begeleiding haar voelsprieten op en zoekt samen met de cliënt naar hoe ze de begeleiding gepast en op ieders maat kan vormgeven.

Ruby houdt van creativiteit en integreert deze creatieve technieken ook graag in haar begeleidingswerk.

Volgend gedicht draagt ze altijd bij zich:

“Time is too slow for those who wait, too swift for those who fear, too long for those who grieve, too short for those who rejoice, but for those who love, time is eternity.” – Henry Van Dyke.

Ruby De Bruyn

Contact: 0456625024