Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Vacature: klinisch psycholoog met expertise in traumabehandeling

Wie zijn wij?

De Weg Wijzer – Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding (www.dewegwijzer.org) – bestaat uit een zeer ervaren multidisciplinair team o.l.v. Erik de Soir (voor wat betreft traumatherapie) en Lies Scaut (voor wat betreft rouwtherapie). We zijn op zoek naar een goed opgeleide en enthousiaste collega die ons kan helpen tegemoet komen aan de enorme vraag naar behandelaars voor getroffenen van acuut trauma of vroegkinderlijke (complexe) chronische traumatisering.

Onze stijl is ingegeven vanuit de meest recente wetenschappelijke inzichten, maar ook ingetogen,

holistisch en stelt de gekwetste mens centraal in de zoektocht naar de uitweg uit het labyrint van trauma en rouw. De hulpzoekende is hierbij een actieve medespeler en gaat op pad met een ervaren gids.

Naar wie zijn wij op zoek?

Een collega met een Master in de klinische psychologie die psychologische begeleiding of therapie geeft/wil geven aan volwassenen en/of kinderen en die een aantoonbare expertise heeft in hulpvragen met betrekking tot psychotrauma.

Een collega die een langdurige psychotherapie opleiding heeft afgerond en beschikt over een aantoonbare kennis en ervaring m.b.t. de behandeling van psychotrauma.

Een collega die o.l.v. onze supervisie zijn expertise snel verder wil uitbouwen en als teamlid een eigen stijl wil ontwikkelen.

Werkervaring op het terrein (in hulpdiensten, een ziekenhuis, een politiezone, enz.) is een pluspunt aangezien we ook onze capaciteit voor crisisinterventies op het terrein verder willen uitbouwen.

Jobgerelateerde competenties: Wat kan je?

We hebben geen voorkeur m.b.t. het model voor therapeutisch handelen, maar verwachten wel een open vizier en een eclectische insteek.

We verwachten een collega die zin heeft voor permanente vormingen en blijft deelnemen aan voortgezette opleidingen en studiedagen/conferenties.

We verwachten kennis van : (1) de modaliteiten met betrekking tot traumadiagnostiek en zin voor samenwerking met artsen, paramedici en andere spelers in het therapeutisch systeem; (2) de specifieke noden van de persoon (en zijn betekenisvolle anderen) met een historiek van trauma; en, (3) de vormen van psycho-educatie over de aanpak en de mogelijkheden van psychotrauma therapie.

Persoonsgebonden competenties: Wie ben je?

Je bent iemand die kan plannen en organiseren, die creatief is, open communiceert, eerlijkheid en integriteit hoog in het vaandel draagt, zowel zelfstandig als in teamverband kan werken, flexibel en beschikbaar is. Je zal in de schoot van De Weg Wijzer volledig zelfstandig kunnen werken, maar wel kunnen genieten van de supervisie van zeer ervaren collega’s.

Wat bieden wij je aan?

Je beschikt over een statuut als zelfstandige in hoofd- of bijberoep en je komt terecht in een klein maar dynamisch team van collega’s met zeer verschillende achtergronden.

Je krijgt een garantie van regelmatige aanmeldingen en je draagt bij in de kosten in functie van het aantal uren dat je bij De Weg Wijzer wil werken. Hiervoor onderteken je alleen een samenwerkingsovereenkomst. Werkmomenten zijn overeen te komen (minimum 4u/week).

De infrastructuur is volledig ingericht en je deelt de opleidingsruimte en de gesprekslokalen met je collega’s. Bij hulpinterventies op het terrein, in organisaties of in scholen/bedrijven, ga je samen op pad met de collega waarmee je de actie voert.

Plaats van tewerkstelling:

De Weg Wijzer – Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding
Hazelarenlaan 58/3, 3500 Hasselt.

Inlichtingen en solliciteren:

Graag meer inlichtingen: of
Heb je interesse: stuur je motivatie + CV op bovenstaande mailadressen.