Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Begeleiding van cliënten

De Weg Wijzer wil een vluchtheuvel zijn waarop kinderen, jongeren, volwassenen, koppels, gezinnen en groepen terecht kunnen voor een psychotherapeutische begeleiding op maat. In de Weg Wijzer werken psychotherapeuten en rouwbegeleiders samen in teamverband maar vanuit een eigen achtergrond en insteek. Een ervaren (LEIF) arts en/of jurist ondersteunt het team voor specifieke ethische, medisch-technische of juridische vragen.

In de Weg Wijzer kunnen mensen terecht na het doormaken van psychologische en emotionele belastende levenservaringen die frustratie, pijn, kwaadheid, verdriet, verlies en/of depressie veroorzaken. Hieronder wordt verstaan angststoornissen, rouw– en scheidingsverwerking, psychotrauma, psychosomatiek, verliesverwerking, alsook levens-en zingevingsvragen. Psychotherapie vereist geen speciale voorkennis of benodigdheden. Elke sessie begint met het schetsen van het werkcontract en behandelmodel.

Voor deze diensten kan je terecht bij De Weg Wijzer Leopoldsburg of in de groepspraktijk te Hasselt.

Hanumate

De activiteiten van het boeddhistisch geïnspireerde Hanumate – Centrum voor Trauma Sensitieve Meditatie binnen De Weg Wijzer zijn gericht op verstilling en verdieping.  De mantra Om Ham Hanumate Namaha brengt die stilte en is geïnspireerd op de Hindoeïstische god Hanuman. Door naar deze mantra te luisteren en via inzichtsmeditatie kom je in contact met je innerlijke kracht die nodig is voor het bewandelen van het pad van heling en herstel na trauma en verlies.

De mantra Om Ham Hanumate Namaha helpt je om spanningen en negatieve gevoelens rond trauma en verlies los te laten en je te richten op de spirituele betekenis van de hindernissen en obstakels die worden opgeworpen op je levensweg. Meditatie, ademtraining, shiatsu en basisoefeningen uit de craniosacrale therapie maken integraal deel uit van de sessies voor verstilling, verdieping en rust die in het kader van traumasensitieve meditatie worden aangeboden.