Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

C²Trauma2Peace LEVEL I en LEVEL II

oktober 11, 2023

Start van de basismodule: 11 oktober 2023.

Vanaf het academiejaar 2023-2024 bieden we de C²Trauma2Peace in een modulaire opbouw aan. De opleiding bestaat uit een basismodule van 5 dagen die gevolgd wordt door 5 tweedaagse modules die thematisch zijn opgebouwd.

De deelnemers moeten eerst de basismodule volgen en kunnen daarna alle modules achter elkaar volgen of in de volgorde die hen het beste uitkomt.

Vanaf het moment dat de deelnemers de basismodule hebben gevolgd, kunnen ze ook reeds inschrijven voor de dagopleidingen die worden aangeboden in het C²Trauma2Peace Verdiepingsjaar – Level II.

De opleiding vindt afwisselend plaats in De Binnentuin (Boutersem) of in De Weg Wijzer (Hasselt).

De modulaire opbouw moet de deelnemers toelaten hun kennis van chronisch en complex trauma op eigen ritme op te bouwen en verder uit te breiden, de geziene stof te integreren aan de hand van casuïstiek en via contacten met (ex) cliënten die inmiddels het stadium van herintegratie bereikten en niet langer therapie volgen.

Cursisten die alle opleidingsdagen volgen (minimum 20 dagen in Level 1 en 2 samen), regelmatige intervisie in vaste groepen volgen en 20u supervisie volgen m.b.t. Level 1 en Level 2) krijgen het getuigschrift ‘Specialisatie in vroegtijdige, chronische en complexe traumatisering’. Andere cursisten krijgen een attest van deelname per gevolgde module.

Gedurende de hele opleiding staat het evidence-based therapeutisch handelen staat hierbij centraal.

Download met onderstaande knop de brochure om het volledige programma te bekijken.

Gegevens

Datum:
oktober 11, 2023
Evenement Categorie:

Locatie

De Weg Wijzer
Hazelarenlaan 58/3
Hasselt,3500België
+ Google Maps
Telefoon:
0497/93.71.57