Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rouwen na suïcide – Hoe omgaan met de waarom-vraag en schuldgevoelens

juni 3 @ 09:30 - 16:30

Beschrijving:

Vertrekkend vanuit verschillende rouwmodellen staan we stil bij rouw na suïcide. Een rouwproces dat anders verloopt dan alle andere verlieservaringen. Hoe begeleiden we onze cliënten in de waarom-vraag en de veelal aanwezige schuldgevoelens en onbeantwoorde vragen? We werpen een blik op de hechtingstheorie en het model van verbindingen en er wordt zowel stilgestaan bij volwassenen en kinderen/jongeren als nabestaanden van suïcide. Welke taal gebruiken we voor welke leeftijd en hoever ga je in het vertellen van de juiste omstandigheden? Een dag gericht op hulpverleners die nabestaanden van suïcide begeleiden in hun rouwproces.

Methode:

Een interactieve dag waarbij allerhande therapeutische methodieken worden aangeleerd om nabestaanden te begeleiden in hun rouwproces. Er worden concrete handvaten aangereikt om stil te staan bij de waarom-vragen en schuldgevoelens. Aan de hand van casuïstiek en beeldmateriaal bieden we een kader om concreet aan de slag te gaan.

Trainer:

Hilde Schmitz studeerde in 1996 aan de KU Leuven af als Licentiaat in de Godsdienst-wetenschappen en Geaggregeerde voor het secundair en hoger onderwijs. In 2006 behaalde ze aan de KU Leuven een Master in de gespecialiseerde studies in de praktische theologie – academische pastoraatsopleiding en in 2011 het Getuigschrift van permanente vorming counseling in existentieel welzijn. Ze behaalde haar diploma Rouw- en verliescounselor aan de Hogeschool PXL in 2021. Hilde werkt sinds 2001 als ziekenhuispastor in het psychiatrisch ziekenhuis Asster in Sint-Truiden waar ze jongvolwassenen en volwassen met levens- en zingevingsvragen en mensen die rouwen om allerlei verliessituaties begeleidt. Daarnaast werkt ze ook mee aan de interne opleidingen ‘suïcidepreventie’ met een bijzondere aandacht voor rouw van nabestaanden van een zelfdoding.

Inschrijven:

Via het contactformulier of via mail aan

 

Gegevens

Datum:
juni 3
Tijd:
09:30 - 16:30

Organisator

De Weg Wijzer
E-mail:

Overige informatie

Prijs
€150 - Inclusief drank, fruit en koekjes (€140 voor alumni van het PGT Rouw-en Verliescounselor Hogeschool PXL)

Locatie

De Weg Wijzer
Hazelarenlaan 58/3
Hasselt,3500België
+ Google Maps
Telefoon:
0497/93.71.57