Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Rouw bij echtscheiding (De Weg Wijzer Hasselt)

Een echtscheiding brengt een rouwproces met zich mee, zowel voor de kinderen als voor beide ouders. Hoe kan je ieders rouwproces zien en horen? Welke positie neem je in als hulpverlener wanneer een kind van ouders in een hoog conflictueuze scheiding wordt aangemeld? Hoe kan je het leven in twee huizen als methodiek hanteren in je begeleiding? Wat zijn aandachtspunten voor jou als hulpverlener om je vrij te blijven voelen in dergelijke begeleidingen?

Methode:

Met deze en andere vragen en uitdagingen gaan we tijdens de opleidingsdag actief aan de slag – aan de hand van ervaringen, illustraties en oefeningen.

Trainers:

Katrien Belmans is klinisch kinder- en jongerenpsychologe en relatie- en gezinstherapeute. Ze specialiseerde zich tevens in ‘afgestemd/bewust opvoeden’. Binnen Verbinding in Verlies begeleidt ze kinderen, ouders en gezinnen – die geconfronteerd worden met een verlieservaring – richting

meer afstemming met zichzelf en elkaar.

Lies Scaut is maatschappelijk assistent en psychotherapeut, gespecialiseerd inrouw en verlies. Tevens is zij als faculty member verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition (USA) en is zij coördinator van het postgraduaat rouw- en verliescounselor aan Hogeschool PXL.

Binnen De Weg Wijzer, Expertisecentrum voor trauma- en rouwbegeleiding, richt zij zich als psychotherapeut op verlieservaringen bij (zeer jonge) kinderen en volwassenen.

Praktisch

Datum: Donderdag 9 februari 2023

Uur: 9u30-17u

Locatie: De Weg Wijzer, Hazelarenlaan 58/3, 3500 Hasselt

Prijs: €135/dag

Inbegrepen: drank, fruit, koekjes, alle materialen

Niet inbegrepen: Lunch, deze kan je zelf meenemen of je kan lunchen in één van de vele zaakjes vlakbij.

Parking: Voldoende parking op het plein voor het centrum

Doelgroep: hulpverleners in de brede zin