Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Rouw in de klas (De Weg Wijzer Hasselt)

Als leerkracht, leerlingbegeleider of CLB-medewerker kan je vroeg of laat geconfronteerd worden met een overlijden binnen jouw klas of school en wil je leerlingen zo goed mogelijk opvangen. Tijdens deze training krijg je zicht op hoe kinderen rouwen en wat normale reacties zijn die je kan verwachten na het meemaken van een verlieservaring binnen de klas. Met kinderen praten over de dood vergt een ander taalgebruik dan bij volwassenen.

Methode:

Samen gaan we op weg in het labyrint van rouw en verlies en krijg je heel uiteenlopende werkvormen aangeleerd die je kan inzetten om jouw leerling(en) bij te staan. Op het einde van deze dag heb je een rugzak vol concrete tools die je kan meenemen naar jouw klas en die je kan inzetten bij een al dan niet plots overlijden.

Trainer:

Lies Scaut is maatschappelijk assistent en psychotherapeut, gespecialiseerd inrouw en verlies. Tevens is zij als faculty member verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition (USA) en is zij coördinator van het postgraduaat rouw- en verliescounselor aan Hogeschool PXL.

Binnen De Weg Wijzer, Expertisecentrum voor trauma- en rouwbegeleiding, richt zij zich als psychotherapeut op verlieservaringen bij (zeer jonge) kinderen en volwassenen.

Praktisch

Datum: donderdag 2 maart 2023

Uur: 9u30-17u

Locatie: De Weg Wijzer, Hazelarenlaan 58/3, 3500 Hasselt

Prijs: €135/dag

Inbegrepen: drank, fruit, koekjes, alle materialen

Niet inbegrepen: Lunch, deze kan je zelf meenemen of je kan lunchen in één van de vele zaakjes vlakbij.

Inschrijven: Via mail aan

Parking: Voldoende gratis parking op het plein voor het centrum

Doelgroep: Leerkrachten, leerlingbegeleiders, CLB-medewerkers, hulpverleners