Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Het herwerkte boek van rouw – Het narratief herkaderen na traumatisch verlies

oktober 16 @ 09:30 - 16:30

Beschrijving:

Het herwerken van een bestaand boek tot een eigen rouwboek nodigt uit tot het vertellen van het verliesverhaal op een manier die veilig voelt voor de cliënt. Gebruik makend van (bestaande) woorden en/of beelden, bevordert het de keuze van de cliënt om datgene bespreekbaar te maken wat voor nu mag bestaan. De cliënt behoudt de controle en wordt op een veilige manier gevoed in het creatieve proces van rouw om terug tot een geïntegreerd verhaal te komen. Art Work is voornamelijk een nonverbale en creatieve werkvorm. Het biedt de mogelijkheid om onuitspreekbare en onbewuste inhoud tot uiting te laten komen. Geleidelijk aan kan je het gesprek hierover in beweging brengen, vertrekkend vanuit het herwerkte boek.

Methode:

Tijdens deze ervaringsgerichte dag, gaan we aan het werk met Trauma Informed Art Therapy, mede geïnspireerd op Chilton, Strousse en Harrisson. Wanneer men een ingrijpend verlies meemaakt, wordt de cliënt uitgedaagd om de wereld van betekenisgeving te herbevestigen of te reconstrueren. Het herwerken van een boek geeft de cliënt de mogelijkheid om al de verhalen van het verlies met elkaar te vlechten: het verhaal van de gebeurtenis zelf, het verhaal van wie we verloren zijn en ons eigen verhaal waarin onze identiteit vaak zoek geraakt na het verlies. Doorheen de dag begin je als deelnemer aan het herwerken van je eigen boek en leer je in duo’s hierover in gesprek te gaan.

Trainer:

Lies Scaut is als psychotherapeut gespecialiseerd in rouw en verlies. Tevens is zij als faculty member verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition (USA) waar zij jaarlijks opleiding geeft en volgt. Zij is coördinator van het Postgraduaat Rouw- en Verliescounselor aan Hogeschool PXL en geeft als gastprofessor les aan verschillende Hogescholen. Binnen De Weg Wijzer, Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding, richt zij zich als psychotherapeut op verlieservaringen bij (zeer jonge) kinderen en volwassenen. Als auteur schreef zij reeds meerdere boeken over rouw en geeft zij lezingen in binnen-en buitenland.

Inschrijven:

Via het contactformulier of via mail aan

Gegevens

Datum:
oktober 16
Tijd:
09:30 - 16:30

Organisator

De Weg Wijzer
E-mail:

Overige informatie

Prijs
€150 - Inclusief drank, fruit en koekjes (€140 voor alumni van het PGT Rouw-en Verliescounselor Hogeschool PXL)

Locatie

De Weg Wijzer
Hazelarenlaan 58/3
Hasselt,3500België
+ Google Maps
Telefoon:
0497/93.71.57