Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De gewonigheid van rouw – Basistraining rouw en verlies voor hulpverleners

september 11 @ 09:30 - 16:30

Beschrijving:

Rouw is een gewone en normale reactie op het meemaken van een verlieservaring. Tijdens deze dag vertrekken we vanuit de wetenschappelijke inzichten en rouwmodellen om een basiskennis te vergaren aangaande rouw en verlies. Wat is rouw en hoe rouwen mensen? Wat zijn normale rouwreacties? Hoe zit het met veerkracht en rouw? Je leert dit alles bespreekbaar te maken binnen de hulpverleningsrelatie om zo meer zicht te krijgen op de noden van de cliënt.

Methode:

De rouwmodellen worden toegelicht aan de hand van casuïstiek uit het werkveld waarbij steeds ruimte is voor interactie. Korte oefeningen en handvaten worden aangereikt om na te gaan hoe de cliënt rouwt en waar deze mogelijk op vastloopt. Samen ontdekken we de taal van rouw en verlies en stappen we binnen in het labyrint van rouw.

Trainer:

Lies Scaut is als psychotherapeut gespecialiseerd in rouw en verlies. Tevens is zij als faculty member verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition (USA) waar zij jaarlijks opleiding geeft en volgt. Zij is coördinator van het Postgraduaat Rouw- en Verliescounselor aan Hogeschool PXL en geeft als gastprofessor les aan verschillende Hogescholen. Binnen De Weg Wijzer, Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding, richt zij zich als psychotherapeut op verlieservaringen bij (zeer jonge) kinderen en volwassenen. Als auteur schreef zij reeds meerdere boeken over rouw en geeft zij lezingen in binnen-en buitenland.

Inschrijven:

Via het contactformulier of door een mail te sturen aan

Gegevens

Datum:
september 11
Tijd:
09:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

De Weg Wijzer
E-mail:

Overige informatie

Prijs
€150 - Inclusief drank, fruit en koekjes (€140 voor alumni van het PGT Rouw-en Verliescounselor Hogeschool PXL)

Locatie

De Weg Wijzer
Hazelarenlaan 58/3
Hasselt,3500België
+ Google Maps
Telefoon:
0497/93.71.57