Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expressie in beeld – Creatieve technieken in rouwbegeleiding

september 18, 2023 @ 09:30 - 16:30

Beschrijving:

Rouwbegeleiding omvat meer dan alleen het praten over de overledene of de gebeurtenis. Om mensen op weg te helpen in hun rouwproces kan het inzetten van creatieve technieken een meerwaarde bieden om in beweging te komen en verandering op gang te brengen. Deze opleidingsdag is gericht op het aanleren, verder uitwerken en verfijnen van de creatieve technieken die de doorwerking van een verlies kunnen ondersteunen.

Methode:

Tijdens deze dag ligt de focus op het zelf ervaren en actief oefenen van de aangeleerde technieken. Hierbij vertrekken we steeds vanuit een demonstratie waarna de deelnemers met elkaar gaan oefenen. Samen gaan we op zoek om de cliënt te begeleiden doorheen het labyrint van rouw en verlies. Het gaat niet om de techniek op zich maar om hoe een techniek de cliënt kan helpen om tot verdieping te komen of om datgene te uiten waar geen woorden voor te vinden zijn.

Trainer:

Lies Scaut is als psychotherapeut gespecialiseerd in rouw en verlies. Tevens is zij als faculty member verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition (USA) en is zij coördinator van het Postgraduaat Rouw- en Verliescounselor aan Hogeschool PXL. Binnen De Weg Wijzer, Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding, richt zij zich als psychotherapeut op verlieservaringen bij (zeer jonge) kinderen en volwassenen. Als auteur schreef zij reeds meerdere boeken over rouw en geeft zij lezingen in binnen-en buitenland.

Gegevens

Datum:
september 18, 2023
Tijd:
09:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

De Weg Wijzer
E-mail:

Overige informatie

Prijs
€150 - Inclusief drank, fruit en koekjes (€140 voor alumni van het PGT Rouw-en Verliescounselor Hogeschool PXL)

Locatie

De Weg Wijzer
Hazelarenlaan 58/3
Hasselt,3500België
+ Google Maps
Telefoon:
0497/93.71.57