Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gezin uit evenwicht – Gezinnen ondersteunen bij ziekte en lijden tot aan het overlijden en daarna

september 22, 2023 @ 09:30 - 16:30

VRIJDAG 22/09/23 EN ZATERDAG 23/09/23

Beschrijving:

Ouders schermen hun kinderen het liefst af van alles wat pijn en verdriet is. Kinderen hebben echter grote voelsprieten en oren en vangen veel meer op dan dat ouders vaak beseffen. Door hen te betrekken in het proces van afscheid nemen en voorbereiden op de dood, geven we ruimte aan hun gevoelens, gedachten, angsten enz. Verdriet op zich maakt kinderen niet ziek, het niet mogen praten riskeert dit echter wel te doen. Laten we hen leren omgaan met verlies en verdriet zodat ze hun weerbaarheid kunnen opbouwen en weten wat hen te wachten staat.

Methode: Tijdens deze interactieve tweedaagse wordt je meegenomen in het gezin van Ben en Hanne met hun drie kinderen Lotte, Sam en Luna. Ben is al enige tijd palliatief en krijgt te horen dat hij nu terminaal is. Hoe kunnen we het gezin en de kinderen (van kleuter tot puber) hierin begeleiden? Wie kunnen we er nog allemaal bij betrekken. We vertrekken bij het levend verlies en leggen de brug naar het levensverlies en verder daarna. Als deelnemer laten we je mee nadenken en actief meewerken om samen de weg doorheen het labyrint af te leggen. Deze dag wordt doorweven met theoretische kaders omtrent palliatieve zorg, palliatieve sedatie en euthanasie.

Trainers:

Lies Scaut is als psychotherapeut gespecialiseerd in rouw en verlies. Tevens is zij als faculty member verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition (USA) waar zij jaarlijks opleiding geeft en volgt. Zij is coördinator van het Postgraduaat Rouw- en Verliescounselor aan Hogeschool PXL en geeft als gastprofessor les aan verschillende Hogescholen. Binnen De Weg Wijzer, Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding, richt zij zich als psychotherapeut op verlieservaringen bij (zeer jonge) kinderen en volwassenen. Als auteur schreef zij reeds meerdere boeken over rouw en geeft zij lezingen in binnen-en buitenland.

Richard Hattink is als rouw-en uitvaartspecialist de aangewezen persoon om jonge gezinnen bij te staan in de laatste fase als compleet gezin, de uitvaart te begeleiden en daarna het gezin waar een gat in is ontstaan te ondersteunen bij de herstart. Hij is gastdocent bij verschillende uitvaartopleidingen in Nederland, geeft internationaal lezingen en trainingen over kinderen en de dood, initiatiefnemer van het ToThePoint kenniscentrum voor rouwende kinderen, ontwikkelaar van uitvaartspeelgoed en PhD-kandidaat.

Inschrijven:

Via het contactformulier of via mail aan

Gegevens

Datum:
september 22, 2023
Tijd:
09:30 - 16:30

Organisator

De Weg Wijzer
E-mail:

Overige informatie

Prijs
€300 voor de twee dagen- Inclusief drank, fruit en koekjes (€280 voor alumni van het PGT Rouw-en Verliescounselor Hogeschool PXL)

Locatie

De Weg Wijzer
Hazelarenlaan 58/3
Hasselt,3500België
+ Google Maps
Telefoon:
0497/93.71.57