Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rouwen als slingerapen – Een systemische kijk op hoe kinderen en jongeren anders rouwen dan volwassenen

november 13, 2023 @ 09:30 - 16:30

Beschrijving:

Kinderen en jongeren zijn geen kleine volwassenen. Zij hebben hun eigen leefwereld waarin zij hun rouwproces beleven. Daarbuiten staan de volwassenen die het beste met hen voor hebben maar vaak geen toegang krijgen tot deze wereld. Hoe vinden we de toegangspoort en hoe kunnen we vanuit een systemische kijk te werk gaan zonder altijd met het hele gezin te werken. Wat bevindt zich allemaal in hun leefwereld en waar dienen we rekening mee te houden als hulpverlener? Samen een taal vinden die werkbaar is voor alle betrokkenen  staat op deze dag centraal.

Methode:

Tijdens deze dag vetrekken we vanuit casuïstiek en gaan we aan het werk met eigen ervaringen. Er worden verschillende technieken en methodieken aangereikt die afgestemd zijn op het werken met kinderen en jongeren. Vanuit een systemische bril hebben we oog voor het ruimere systeem rondom het kind en krijg je handvaten aangereikt om ook ouders in dit proces te betrekken zonder het vertrouwen van het kind te beschadigen.

Trainer:

Lies Scaut is als psychotherapeut gespecialiseerd in rouw en verlies. Tevens is zij als faculty member verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition (USA) waar zij jaarlijks opleiding geeft en volgt. Zij is coördinator van het Postgraduaat Rouw- en Verliescounselor aan Hogeschool PXL en geeft als gastprofessor les aan verschillende Hogescholen. Binnen De Weg Wijzer, Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding, richt zij zich als psychotherapeut op verlieservaringen bij (zeer jonge) kinderen en volwassenen. Als auteur schreef zij reeds meerdere boeken over rouw en geeft zij lezingen in binnen-en buitenland.

Inschrijven:

Via het contactformulier of via mail aan

Gegevens

Datum:
november 13, 2023
Tijd:
09:30 - 16:30

Organisator

De Weg Wijzer
E-mail:

Overige informatie

Prijs
€150 - Inclusief drank, fruit en koekjes (€140 voor alumni van het PGT Rouw-en Verliescounselor Hogeschool PXL)

Locatie

De Weg Wijzer
Hazelarenlaan 58/3
Hasselt,3500België
+ Google Maps
Telefoon:
0497/93.71.57