Expertisecentrum trauma- en rouwbegeleiding I Leopoldsburg & Hasselt

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De kracht van collages – Groei, transformatie en betekenisgeving in rouw via collagewerk

december 4, 2023 @ 09:30 - 16:30

Beschrijving:

Collagewerk biedt een uitweg in het doolhof van onuitspreekbare rouw. Het zorgt voor een creatieve wegenkaart bij traumatisch verlies en rouw en is een manier om de stukken van een verbrijzeld leven terug te vinden. Collages creëren ruimte om het onuitspreekbare zichtbaar en hoorbaar te maken, het denken te stoppen en het hart te openen. Niet iedereen is gebaat met de traditionele gesprekstherapie waarin woorden centraal staan. Collagewerk helpt om meer te zeggen zonder woorden.

Methode: Tijdens deze ervaringsgerichte dag, gaan we aan het werk met Artful Grief, mede geïnspireerd op het collagewerk van Sharon Strousse. We ervaren zelf de kracht van collages en het werken met papier, schaar en lijm, onderbouwd door wetenschappelijke inzichten van creatieve en beeldende therapie. Het zelf ervaren als hulpverlener is essentieel om de impact ervan te ervaren wanneer je hiermee aan de slag gaat met je cliënt.

Trainer:

Lies Scaut is als psychotherapeut gespecialiseerd in rouw en verlies. Tevens is zij als faculty member verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition (USA) waar zij jaarlijks opleiding geeft en volgt. Zij is coördinator van het Postgraduaat Rouw- en Verliescounselor aan Hogeschool PXL en geeft als gastprofessor les aan verschillende Hogescholen. Binnen De Weg Wijzer, Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding, richt zij zich als psychotherapeut op verlieservaringen bij (zeer jonge) kinderen en volwassenen. Als auteur schreef zij reeds meerdere boeken over rouw en geeft zij lezingen in binnen-en buitenland.

Inschrijven:

Via het contactformulier op de website of via mail aan

Gegevens

Datum:
december 4, 2023
Tijd:
09:30 - 16:30

Organisator

De Weg Wijzer
E-mail:

Locatie

De Weg Wijzer
Hazelarenlaan 58/3
Hasselt,3500België
+ Google Maps
Telefoon:
0497/93.71.57